Baetsen en De Meeuw tekenen voor hernieuwde en verruimde samenwerking logisch natuurlijk

Op vrijdag 11 juni tekenden Baetsen en De Meeuw in Oirschot opnieuw een meerjarenovereenkomst voor het afnemen van het complete pakket aan logistieke diensten dat de firma Baetsen uit Veldhoven te bieden heeft. Daarmee wordt de relatie tussen beide bedrijven weer vijf jaar voortgezet. In 2016 sloten Baetsen en De Meeuw eerder een vijfjarige overeenkomst voor het horizontale en verticale transport van De Meeuw.

De overeenkomst omvat advies en uitvoering van logistieke dienstverlening door middel van transport en de inhuur van tele- en torenkranen. Beide partijen hebben veel vertrouwen in de gesloten overeenkomst voor deze hernieuwde en verruimde samenwerking.

Groot arsenaal

Behalve in hun samenwerking investeren beide partijen in duurzaamheid. De Meeuw maakt zich sterk om circulair te bouwen, te monteren en te demonteren. Daarbij verzorgde Baetsen de afgelopen jaren de complete logistiek voor bijna alle De Meeuw-projecten en dat blijft de transportonderneming dus ook in de toekomst doen. Johan Vos, Directeur operations bij De Meeuw: “Baetsen, een bedrijf uit de regio, heeft een groot arsenaal aan voertuigen en kranen, een eigen garage en een internationaal netwerk. Kortom, een partner die De Meeuw volledig kan ontzorgen met transport- en kraanwerkzaamheden. Daarnaast zijn ze zeer flexibel en komen ze zelf met creatieve oplossingen. De lijnen zijn heel kort geworden waardoor je processen sneller kunt optimaliseren.”

Winst

Bovendien sluit de onderneming aan bij de duurzaamheidambities van De Meeuw. Algemeen Directeur Rob Janssens van Baetsen: “Gezamenlijk doordacht organiseren, plannen, combineren en uitvoeren van alle transport- en kraanbewegingen levert een grote efficiency en daarmee uiteraard grote financiële voordelen op. Maar de grootste winst is dat we op die manier een minimum aan logistieke bewegingen realiseren. Daardoor wordt minder CO2 uitgestoten en blijft de overlast beperkt. En dat komt de leefbaarheid in de omgeving weer ten goede.”

Grote ambitie

Beide bedrijven hebben een grote ambitie voor de toekomst, waarbij de nadruk op flexibele logistiek ligt. “We opereren in een grillige markt, waarbij flexibel bouwen vraagt om flexibele samenwerkingsvormen. Als organisatie moet je dan wendbaar zijn en kunnen meebuigen. Eigenschappen die zowel Baetsen als de modulaire toekomstbouwer De Meeuw bezitten. Deze samenwerking sluit daarom perfect aan op de vraag van De Meeuw en ons aanbod”, aldus Janssens.