07-06-2016 Finding NIMO in Eindhoven: kunst in strijd tegen plasticvervuiling

Woensdag 8 juni is het World Oceans Day. Om aandacht te geven aan het groeiende probleem van plastic in onze oceanen zal in winkelcentrum Heuvel Eindhoven in Eindhoven een levensgrote vis worden geplaatst die in de loop van juni verder gestalte krijgt door bijdragen van het winkelend publiek. De vis heet –met een knipoog naar het bekende animatiekarakter- NIMO: Not In My Oceans.

Voorbijgangers kunnen door plastic in de buik van de vis te gooien zich uitspreken voor een schone en levende zee en gelijktijdig bijdragen aan het eerste ‘Community Artwork’ van Eindhoven.


14 Life Below Water_Finding NIMO

 

Deze publieksactie is een initiatief van Ocean Impact en komt tot stand in nauwe samenwerking met gemeente Eindhoven, Tim Scheffer, Heuvel Eindhoven, Oscar Vinck en Baetsen. Het vormt het startschot voor een campagne in Eindhoven om inwoners en bedrijven bewust te maken van hoe zij met plastic omgaan en van het belang van minder plasticvervuiling.

Willemijn Peeters van Ocean Impact zal dit ‘groeiproject’ op 8 juni om 9:30u in de hal van het Muziekgebouw in gang zetten.