27-02-2016 Ondernemersechtpaar Baetsen in stijl naar nieuwe woning gebracht

 

Een gepast ‘afscheid’. Zo kan de grootse colonne aan Baetsen-materieel die oprichter Thieu Baetsen en zijn vrouw Lies op vrijdag 26 februari naar hun nieuwe woning bracht wel genoemd worden. Na vele jaren direct naast hun levenswerk gewoond te hebben, nemen ze nu ook letterlijk meer afstand van het bedrijf door elders in Veldhoven te gaan wonen. Reden voor de Baetsen-medewerkers om Thieu en Lies in stijl naar hun nieuwe woning te begeleiden. De antieke Renault-vrachtwagen die Thieu in zijn begindagen gebruikte, was voor de gelegenheid op een dieplader geplaatst en vormde voor deze ere-rit het passende vervoer. Medewerkers in ruim 30 vrachtwagens en enkele kraanwagens escorteerden het ondernemersechtpaar naar hun nieuwe woning.

 

 

Van eenmanszaak naar 200 medewerkers

De optocht, vertrekkend bij de Baetsen-hoofdvestiging aan de Locht in Veldhoven, deed onderweg nog een bijzondere plek aan: de Kruisstraat in Zeelst. Hier begon Thieu in 1960 zijn eenmansbedrijf als transporteur van kolen met paard en wagen. Ruim 50 jaar later is het bedrijf, actief in transport, kraanverhuur, containers, recycling, bouwstoffen, grond- en sloopwerken, uitgegroeid tot een organisatie van formaat. Met meer dan 200 medewerkers wordt een breed pakket aan diensten verleend aan bedrijven, gemeenten en particulieren, met locaties in Veldhoven, Son en Echt (Lb) als uitvalsbases.

 

 

Betrokkenheid blijft

Zo’n levenswerk laat je niet zomaar los. Dat hebben Thieu en Lies wel gemerkt na hun officiële pensioen in 2004. Alleen al doordat hun woning direct naar het bedrijf gevestigd was, hielden zij dagelijks, bewust of onbewust, letterlijk en figuurlijk zicht op het reilen en zeilen van hun bedrijf. In 2015 werd dan toch de knoop doorgehakt om bij het bedrijf weg te verhuizen en zo nog iets meer rust te creëren. Want de betrokkenheid blijft!
Het gezegde “uit het oog, uit het hart” zal in dit geval absoluut niet opgaan. Niet voor Thieu en Lies, die zo lang ziel en zaligheid in hun bedrijf hebben gestoken. Maar andersom ook niet: de organisatie voelt zich nog sterk met haar oprichters verbonden. Daarvan was de ‘blauwe stoet’ afgelopen vrijdag wel een heel duidelijk bewijs!