01-09-2014 PERSBERICHT: joint venture Liquisort Baetsen B.V.

PERSBERICHT

 

Veldhoven, 1 september 2014

 

Eind augustus 2014 zijn Liquisort Recycling B.V. en de Baetsen-Groep een samenwerking aangegaan en hebben hiertoe de joint venture Liquisort Baetsen B.V. opgericht.


Liquisort Baetsen B.V. gaat zich bezig houden met het sorteren van non-ferro metaalfracties. Er wordt hierbij onder andere gebruik gemaakt van de revolutionaire gepatenteerde ‘Magnetische Dichtheid Scheiding’ technologie. Het betreft een duurzame en dus groene verwerkingsmethode die een beperking van CO2-uitstoot realiseert.


De joint venture richt zich specifiek op het scheiden van non-ferro metaalmixen met een deeltjesgrootte tot 25 mm. Op de locatie in Veldhoven is een hypermoderne recyclingfabriek gebouwd die vanaf 1 oktober 2014 non-ferrometalen afkomstig uit elektronicarecycling, diverse shredderprocessen en afvalverbrandingsinstallaties gaat verwerken.

 

Liquisort Recycling B.V. en de Baetsen-Groep vullen elkaar conceptueel en inhoudelijk goed aan en hebben een sterke match wat betreft bedrijfscultuur en mentaliteit.

 

Over Liquisort Recycling:
Liquisort Recycling is onderdeel van de Bakker Magnetics Groep (opgericht in 1971), een wereldwijd opererend Brabants familiebedrijf gespecialiseerd in de fabricage van magnetische materialen en complexe magnetische systemen.

 

Over Baetsen:
De Baetsen-Groep is een Brabants familiebedrijf, opgericht in 1960, wat zich naast diverse recyclingactiviteiten, bezighoudt met internationaal transport, kraanverhuur, containerverhuur, leveren van bouwstoffen, en grond- en sloopwerk.