31-07-2014 Training voor speurhonden

Training speurhonden bij Baetsen 2Op zaterdag 12 juli vond op ons terrein in Son een hondentraining plaats van politiehondenvereniging “De Held in ’t Veld”. De honden volgen het Zoek- en Speurhonden Programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Doel van de training was om de speurhonden te oefenen in het vinden van slachtoffers in puin bos, gebouwen enzovoort, maar ook op het vinden van voorwerpen met menselijke geur en zelfs het sorteren van een voorwerp van één bepaalde geur.

Training speurhonden bij Baetsen 1
Het terrein van Baetsen gaf de trainers allerlei unieke mogelijkheden om de honden, slachtoffers en voorwerpen te laten zoeken. Slachtoffers konden worden verstopt op bijvoorbeeld de berg houtsnippers (de houtgeur maakt het lastiger voor de honden, dus een extra pittige uitdaging!), in een grote container met deur, maar ook in metalen draadcontainers. De stapel pallets achter op het terrein was ideaal om de honden te leren dat er ook boven hun hoofd voorwerpen te vinden kunnen zijn.
 
De hondentrainers waren erg enthousiast over de mogelijkheid bij Baetsen te trainen. En voor ons was het een mooie kans om bij te dragen aan zo’n belangrijk maatschappelijk doel!