11-06-2014 Puinbreker elektrisch aangedreven

Baetsen werkt in Son sinds kort met een elektrisch aangedreven puinbreker. De machine die gebruikt wordt om puinafval te breken tot herbruikbaar granulaat werkte tot voor kort op diesel. Aanleiding voor deze aanpassing was de komst van een elektrische rupskraan: voor deze kraan moest de elektriciteitsaansluiting op het terrein worden aangepast. Dit bood de gelegenheid om direct een voorziening voor de puinbreker te realiseren.


Met het graven van tientallen meters sleuven voor bekabeling, het leggen en aansluiten van deze bekabeling en het uitvoeren van aanpassingen aan de van oorsprong dieselaangedreven breker ging het nodige werk gepaard, wat grotendeels door eigen mensen en materieel kon worden uitgevoerd.

 

De overgang naar elektrische aandrijving betekent de realisatie van één van de duurzaamheidsspeerpunten van de Baetsen-Groep voor 2014. De aanpassing biedt Baetsen een reductie van uitstoot, vermindering in verbruik van fossiele brandstoffen, besparing op brandstofkosten en geluidsvermindering.

 

Elektrische breker Baetsen

Elektrische breker Baetsen

Elektrische breker Baetsen

Elektrische breker Baetsen

Elektrische breker Baetsen