15-11-2013 Op blote voeten afval inzamelen

(Hard)lopend op blote voeten heel Nederland door en onderweg zwerfafval opruimen. Anne van Dalen doet het, een jaar lang. Gewoon, omdat ze het leuk vindt. Hardlopen is haar passie, maar ook het oprapen van zwerfafval doet ze omdat ze het leuk vindt.

 

Anne van Dalen op blote voeten bij BaetsenOp 20 september vertrok ze uit Den Haag en na 7 loopweken was ze in regio Eindhoven en bracht ze op 15 november een bezoek aan onze een locatie in Son. Mooi om te zien hoe enthousiast zij is om simpelweg de handen uit de mouwen te steken en haar omgeving zwerfafvalvrij te maken. Verrassend en inspirerend om een stukje van haar ervaringen te horen en met haar van gedachten te wisselen over hoe we als maatschappij met afval omgaan of zouden moeten gaan.

Tijdens een rondleiding langs onze afvalsorteer- en recyclinginstallatie verdwenen de blote voeten uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk in veiligheidslaarzen, dat dan weer wel. Maar na een intereAnne van Dalen op laarzen bij Baetsenssante en leuke ontmoeting hervatte Anne ‘gewoon’ op blote voeten haar tocht, op weg naar een volgende ontmoeting, een volgende locatie, een volgend avontuur. En wat ze onderweg op straat aan afval tegenkomt en opraapt, zien wij bij Baetsen graag tegemoet voor verwerking en recycling. Sámen maken we Nederland schoon en duurzaam!

 

Anne, succes op de rest van je tocht!


Volg Anne en lees haar belevenissen op haar blog: www.annelooptlangzaamhard.nl en lees hier haar ervaringen over haar bezoek aan Baetsen.


 

P.S. Misschien hebben we al die jaren de gedachte uit de cradle-to-cradlefilosofie “afval is voedsel” verkeerd verstaan en is het eigenlijk “afval is voetzool!” We zoeken het op…