26-02-2013 Buitengewoon transport gewoon geregeld door Baetsen Internationaal Transport

Dat het ene transport het andere niet is, zal iedereen begrijpen. Maar bij sommige transporten komt wel héél veel kijken. Dit zijn de opdrachten waarbij Baetsen in zijn element is, dat bewijst het exceptionele transport dat Baetsen Internationaal Transport eind februari mocht verzorgen voor OTIS-VB GmbH.Baetsen Internationaal Transport_exceptioneel 1

 

De opdracht op papier lijkt niet heel ingewikkeld: verplaats een onderdeel van een pershuis van het Duitse Nördlingen naar het eveneens Duitse Bad-Laasphe. Een snelwegtraject van een kleine 400 km. Dat dit evengoed een flinke uitdaging is, wordt al enigszins duidelijk met de afmetingen van het pershuis: 10 x 5,4 x 3 meter, bij een gewicht van 130 ton. Dat vraagt om groot materieel: een combinatie met een lengte van 35 meter, die bij belading een breedte van 5,4 meter en een hoogte van 4 meter heeft en een totaalgewicht van 202 ton…

 

Een dergelijk transport mag niet zomaar de weg op. De beladen combinatie dient eerst uitvoerig gecontroleerd en gecertificeerd te worden door de politie en de TÜV (Technischer Überwachungsverein, een certificatie- en inspectieinstelling), dit bovenop de vooraf al verzorgde vergunningen. Daarom is de combinatie al ruim van tevoren op 14 februari naar Nördlingen vertrokken. Nadat de vergunningen, de technische staat van het materieel, de wijze van verlading en de ladingzekering goedgekeurd zijn, kan de reis op de avond van 18 februari beginnen (er wordt om verkeershinder te beperken alleen ’s nachts gereden). En die reis zal niet lopen volgens de eerder genoemde route van 400 kilometer… de vergunningverlener heeft besloten een specifieke route voor te schrijven over alternatieve wegen, waardoor de totale werkelijke route niet minder dan 725 kilometer bedraagt!

Baetsen Internationaal Transport_exceptioneel 3 

Iedere kilometer van dit transport is van tevoren zorgvuldig gepland met routeverkenningen, brugberekeningen en er zijn tal van verkeersmaatregelen getroffen om zonder problemen langs ieder obstakel op de route te kunnen. Sommige obstakels moeten tijdelijk verwijderd worden, zo is er ondermeer de uitdaging om bij een spoorwegovergang de slagbomen te verwijderen en naderhand terug te plaatsen. Bovendien zijn alle politiediensten in de betrokken regio’s ingelicht.

Maar ook tijdens het transport is er nog veel ondersteuning nodig, niet in de laatste plaats vanwege de winterse omstandigheden. Zo staat er een strooiwagen stand-by (die ook daadwerkelijk in actie moet komen) en geldt over de gehele route een stopverbod om te voorkomen dat de combinatie op gladde ondergrond niet meer op gang zou kunnen komen. Ook worden twee spoorwegovergangen gesloten en op het laatste deel van de route wordt een extra duwtrekker ingezet. En over de hele route wordt de combinatie vergezeld door 4 particuliere begeleidingswagens.

 Baetsen Internationaal Transport_exceptioneel 2

Na een zorgvuldig gemaakte en gevolgde planning, 782 perfect geregisseerde kilometers en 5 nachten van hard werken wordt deze indrukwekkende rit succesvol afgesloten en kan de kostbare lading in goede orde worden overgedragen. Daarmee heeft Baetsen Internationaal Transport opnieuw een staaltje transport van topniveau geleverd!