13-09-2012 Baetsen Recycling bv investeert in een ZenRobotics Recycler

Baanbrekende technologie om grondstoffencrisis te overwinnen en duurzaamheid te vergroten.

 

Son, 13 september 2012 - Baetsen Recycling kondigt vandaag aan ‘s werelds eerste robotische recyclingsysteem te hebben gekocht. De ZenRobotics Recycler™ (ZRR) is de meest geavanceerde technologie voor afvalverwerking van dit moment en betekent voor Baetsen een miljoeneninvestering. De ZRR zal in februari 2013 worden geïnstalleerd op de recyclinglocatie in Son, Busschers Recyclingtechniek zal zorg dragen voor installatie van de hardware.

ZenRobotics Recycler 

Het ZenRobotics Recycler-systeem gebruikt industriële robots, aangestuurd door kunstmatige intelligentie, om waardevolle grondstoffen terug te winnen uit afvalstromen. Baetsen Recycling, dat zijn thuisbasis heeft in “de slimste regio ter wereld”, wil een voortrekker zijn in innovatieve recyclingtechnologie. Met deze grote investering wil Baetsen een voorbeeld geven aan andere recyclingbedrijven:

 

“Het groeiende tekort aan grondstoffen, het overschot aan onbenut afval en de complexiteit van handmatig sorteren vragen om een passende, duurzame oplossing. Wij nemen graag het voortouw in het terugwinnen van grondstoffen uit afvalstromen. In de EU en wereldwijd komen terugwinning van materialen en efficiënt gebruik van grondstoffen steeds hoger op de agenda, en ook in wet- en regelgeving zal hier steeds meer aandacht voor komen. Recyclingrobots zijn de toekomst: ze zijn efficiënter, schoner en veiliger dan bestaande recyclingsystemen”, licht Hans van Roosmalen, Algemeen Directeur Baetsen-Groep toe.

 

“Ons motto is ‘Baetsen gaat verder’ en we proberen altijd de oplossingen van morgen vandaag al in te zetten. Natuurlijk is het prachtig om uniek te zijn in het gebruik van een dergelijke innovatie, maar we hopen in de toekomst ook onze concurrenten in dit speelveld te mogen verwelkomen”, voegt Hans van Roosmalen toe.

 

“De ZenRobotics Recycler is een energie-efficiënte oplossing om grondstoffen te sorteren vanuit afval. Het systeem heeft een bijzonder gunstige terugverdienperiode. We zien de ZenRobotics Recycler als dé oplossing voor het grondstoffentekort dat wereldwijd wordt ervaren. Het werkgebied van Baetsen Recycling stelt bijzonder hoge milieueisen, en het feit dat ons product hieraan voldoet is van grote betekenis”,  benadrukt Rainer Rehn, Commercieel Directeur van ZenRobotics Ltd.

 

----------------

---------------------------------

Voor meer informatie over Baetsen Recycling, de Baetsen-Groep en de ZenRobotics Recycler kunt u contact opnemen met:

 

Peter Lamers, Operationeel Directeur Baetsen-Groep

Tel. 040 - 205 44 40
p.lamers@baetsen.com
www.baetsen.com


Voor (technische) informatie over de ZenRobotics Recycler en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:


Rainer Rehn, CCO, ZenRobotics Ltd.

Tel. +358 40 7216002 (GMT 9-16)

rainer@zenrobotics.com

http://www.zenrobotics.com

http://www.youtube.com/watch?v=R-HLwHHtDT8

http://www.youtube.com/watch?v=bPDH2uSaQeY

 

Baetsen-Groep

In ruim vijftig jaar is de Baetsen-Groep uitgegroeid tot een organisatie met activiteiten in transport, recycling, containers, kraanverhuur, bouwstoffen en kunststoffen. In al haar dienstverlening aan bedrijven, gemeentelijke overheden en particulieren, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit komt ondermeer tot uiting in één van de hoofdactiviteiten: recycling. Jaarlijks wordt door Baetsen bijna een miljoen ton aan afval gerecycled tot grondstoffen voor hergebruik.

 

In al haar werkwijzen en inzet van materialen en technieken is Baetsen gericht op het terugdringen van druk op het milieu en een schonere leefomgeving voor mens en dier.


ZenRobotics Ltd.

ZenRobotics Ltd. is een geavanceerd milieutechnologiebedrijf, gevestigd in Helsinki, Finland. In het 26 man grote bedrijf beschikt één op de drie medewerkers over een PhD-graad. Het belangrijkste product is de ZenRobotics Recycler, een door kunstmatige intelligentie aangestuurd robotisch recyclingsysteem, dat waardevolle grondstofmaterialen terugwint uit bouw- en sloopafval. De ZenRobotics Recycler wordt wereldwijd door wederverkopers vermarkt in 49 landen.