07-08-2012 Bijzondere DAF voor Baetsen

Baetsen in Veldhoven beschikt sinds kort over een bijzondere DAF. De DAF FAD CF85.460 is het eerste af fabriek geleverde 8x4 chassis welke in samenwerking met Faun en ESTEPE is voorzien van een hydraulisch gestuurde en luchtgeveerde naloopas, een 70 ton kraan met een hoofdmast van 44 meter en een hulpgiek van 16 meter, voor een totale lengte van 60 meter.

DAF BAETSENDe DAF is uitgevoerd met 2 x 10 ton voorassen en 3 x 12 ton achterassen. Door het toepassen van afwijkende aslasten, waarvoor de DAF technisch uitstekend is geschikt, is het voertuig gekeurd als ‘rijdend werktuig' en blijft het ruim onder het toegestane gewicht van 56 ton. Om te voldoen aan de wettelijke maximale hoogte van 4 meter is het cabinedak door ESTEPE met 5 centimeter verlaagd. In eigen werkplaats zijn er door Baetsen extra opbergmogelijkheden en stempelschotten aangebracht.

De DAF CF85 is handgeschakeld en voorzien van een frontzicht camerasysteem.

Deze DAF FAD CF85 is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Faun, ESTEPE, DAF Nederland, De Burgh Eindhoven en  Baetsen. Baetsen is met zes divisies actief in transport, recycling, kraanverhuur, containers, bouwstoffen en kunststoffen.

 

Tekst en foto: Arjan Velthoven | http://www.ttm.nl