08-06-2012 Proefproject voor "groen" tuinmeubilair

Baetsen Kunststoffen bv en Robbies Stuntpaleis slaan de handen ineen in een poging om naast de tuin zélf ook tuinmeubels “groen” te maken. In een proefproject wordt bij aflevering van nieuw tuinmeubilair het oude meubilair kosteloos meegenomen, waarna Baetsen zorgt voor een duurzame verwerking van deze reststoffen.


Duurzame verwerking van kunststoffen

Jaarlijks worden grote aantallen tuinsets vervangen. In de regel gaan de oude sets dan naar de stort, waarna deze reststromen in de meeste gevallen verwerkt worden door middel van verbranding. Baetsen Kunststoffen bv en Robbies Stuntpaleis zijn tot de conclusie gekomen dat dit anders moet kunnen. Peter van Gils, verkoopleider bij Baetsen: “al jarenlang zoeken wij in onze recyclingactiviteiten naar wegen voor duurzame verwerking van reststromen, en op het gebied van duurzaam verwerken van kunststoffen kan onze maatschappij nog veel verbeteren. Met deze jaarlijks terugkerende stroom aan kunststof tuinmeubelen moésten we dus iets doen.”

 

Groene tuinmeubelen

Door inzamelen, sorteren en recyclen wordt aan de materialen waar de oude tuinmeubelen van zijn gemaakt een tweede leven gegeven. Zo wordt hout hergebruikt in de productie van spaanplaat en wordt kunststof gebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe kunststof. Rob Bolte van Robbies Stuntpaleis is overtuigd van deze aanpak: “Gemak en duurzaamheid worden zo perfect gecombineerd. Natuurlijk willen mensen hun oude tuinmeubels het liefst op een duurzame manier afvoeren, alleen vaak kost dat veel moeite. Dat de oude meubels nu in één keer worden meegenomen bij afleveren van de nieuwe set maakt het heel gemakkelijk, het bespaart de klant een rit met aanhanger naar de milieustraat en is een stuk duurzamer. En het zit een stuk lekkerder op “duurzaam aangeschaft” nieuw tuinmeubilair. Dat maakt je tuin nog een stuk groener!”

 

De Baetsen-Groep is ondermeer actief in recycling, kunststoffen en bouwstoffen en zet zich in om reststromen te kunnen benutten als waardevolle grondstof. Het proefproject in samenwerking met Robbies Stuntpaleis start in juni 2012. Meer informatie en voorwaarden met betrekking tot inname van oud tuinmeubilair kunnen worden ingewonnen bij Robbies Stuntpaleis: 0497-682017.