30-10-2010 Dakar Pre-proloog Valkenswaard

Dakar Pre-proloog in Valkenswaard 

Op de regenachtige zaterdag 30 oktober stond het Eurocircuit te Valkenswaard weer in het teken van de 33ste Dakar rally. De Nederlandse en Belgische teams die deelnemen aan de monsterrally die van 1 tot 16 januari 2011 verreden zal worden in Chili en Argentinië streden deze dag om de dagtitel.

Hans Bekx heeft zijn terugkeer in de Dakar rally gevierd met een overwinning tijdens de RTL GP Dakar Pre-proloog in Valkenswaard. Voor zo’n 13.000 toeschouwers bleef de Brabander in zijn DAF-truck Marcel van Vliet (MAN) en Johan Elfrink (Mercedes) voor. Tonnie van Deijne klokte de snelste tijd de auto’s en Hans-Jos Liefhebber won de finale bij de motoren.

Dakar Pre-proloog ValkenswaardDakar Pre-proloog ValkenswaardDakar Pre-proloog Valkenswaard

Ook de Baetsen-Groep was deze dag actief aanwezig met een aantal noviteiten. Buiten de oplegger die als opstap en finish locatie diende stond er ook een 100 tons mobile telescoop kraan waarmee de bezoekers de gelegenheid hadden tegen een kleine vergoeding, die gedeeltelijk ten goede komt aan een goed doel, op een hoogte van 60 meter een prachtig uitzicht te geven over het Eurocircuit!

Het geld dat is opgehaald met deze actie zal voor de helft worden besteed aan het eerder genoemde scholen project, we houden u via deze site op de hoogte.

 Dakar Pre-proloog Valkenswaard    Dakar Proloog Valkenswaard

Aanstaande zondag 7 november kan iedereen die het gemist heeft of nog een keer wil nagenieten kijken naar RTL7. Direct na de GP van Brazilië wordt om 19:00 uur een verslag van de Pre-Proloog uitgezonden en zie je alle deelnemers nogmaals spectaculair voorbij komen.